onsdag 28 januari 2009

Obamafeber ...

Man kan väl säga att just nu handlar det om Obama. Det handlar om hopp, det handlar om tron på en bättre framtid, det handlar om förändring och att kunna uppnå det ingen trodde var möjligt. I tidningar och genom diskussioner med olika människor har det kommit fram en viss skepsis mot detta, dessa enorma förväntningar som ligger på denna ena människa. Kan han klara det? Är förväntningarna för stora i förhållande till vad som är möjligt att genomföra?

Frågan är vad som är viktigt. Skall man alltid vara realistisk och hålla förväntningarna i förhållande till vad som är troligt eller sannolikt? För vem trodde för några år sedan att USAs nästa president skulle vara afroamerikan?
Det viktiga just nu är inte vad Obama kommer att genomföra i framtiden, utan vad han gör just nu. Vad gör han just nu? Han representerar hopp, förändring, tro på framtiden och glädje. Det finns väl inget bättre än det?

Låt oss inte fastna i en massa funderingar om en enda människa kan klara allt detta, låt oss inte fastna i vad som är realistiskt och inte, låt oss hellre slänga oss på Obama-vågen, känna oss hoppfulla och skrika "Yes We Can" av våra lungors fulla kraft.

1 kommentar:

  1. YES WE CAN!!!!!!
    Og han har jo allerede vist verden at han er villig til å lytte. Han har jo absolutt noe som forgjengeren manglet; ydmykhet!Grete

    SvaraRadera